Miksi pidän Vantaalla asumisesta?

Suomi on pinta-alaltaan aika suuri maa, verrattuna vaikkapa lähellä oleviin Baltian maihin. Pinta-ala on moninkertainen esimerkiksi lähimpänä olevaan Viroon verraten. Suomi on myös pituussuunnassa isojen etäisyyksien maa. Valtio on yli 1000 kilometriä pitkä, joten pohjoisen ja eteläisen Suomen välillä on isoja eroja niin ilmastossa kuin maisemissakin. Pohjoinen Suomi lumoaa yöttömällä yöllä sekä talvisilla revontulilla. Maisema kohoaa ylös ja alas, kun isot tunturit kumpuilevat horisontissa. Metsää on silmänkantamattomiin, ja ihminen tuntee tällaisessa ympäristössä itsensä todella pieneksi. Talven paukkupakkaset saattavat olla lämpimään ilmastoon tottuneelle liikaa.

Eteläinen Suomi taas on hieman erilainen. Ilmasto on ympäri vuoden huomattavasti lämpimämpi. Voi olla, että kunnon lumikerrosta ei joka talvi tulekaan. Joitain tämä saattaa harmittaa (saattaahan hiihtäminen jäädä väliin), mutta on myös monia, jotka nauttivat siitä, ettei talvella ole paukkupakkasia tai valtavia lumikinoksia. Elämä rullaa monin tavoin paljon helpommin eteläisessä Suomessa.

Miksi Vantaa on hyvä asuinpaikka?

Vantaa-Martinlaakso

Erityisesti pääkaupungin lähialueet ovat suosittuja asuinpaikkoja. Joukkoliikenneyhteydet ovat loistavia, ja Helsingin läheisyys houkuttaa niin työpaikkojen tarjonnallaan kuin muillakin palveluilla ja mahdollisuuksilla. Erityisesti Vantaa on suosittu asuinpaikka. Helsinkiin on todella lyhyt matka, minkä pääsee kulkemaan muutamissa minuuteissa joko metrolla, bussilla tai lähiliikennejunalla. Vuoroja ajetaan niin paljon, ettei tarvitse kaivaa joukkoliikenteen aikatauluja esiin, vaan voi vain mennä pysäkille odottamaan muutaman minuutin kuluttua tulevaa kyytiä.

Moni voi miettiä, että eikö sitten olisi fiksumpaa asua suoraan Helsingissä. Siispä: miksi asua kauempana juuri Vantaalla? Syitä tähän on monia. Asuntojen hinnat voivat nousta todella korkeiksi, mitä lähemmäs mennään Helsingin keskustaa. Vantaa on hieman kauempana, joten asuntojen ja vuokrien hintataso on selvästi Helsinkiä matalampi. Välimatka ei kuitenkaan ole kuin jotain kilometrejä, mutta säästö voi olla melkoinen.

Vantaa on myös hyvin monipuolinen kaupunki. Moni voi mieltää sen vain Helsingin lähialueeksi, mutta Vantaalta löytyy vaikka mitä tekemistä kaikenikäisille. Siellä sijaitsee monia kauppakeskuksia, esimerkiksi Jumbo. Jumbosta löytyy jokaiselle jotain: kaikki suosituimmat ja suurimmat kauppaketjut löytyvät täältä. Jumbon yhteydessä on myös erittäin suosittu kylpylä Flamingo, joka houkuttaa niin paikallisia kuin turistejakin nauttimaan vedestä. Flamingon yhteydessä on myös hotelli, jossa voi yöpyä kylpylän ihanuuksista ja kauppakeskuksen huveista nauttimisen välillä.

Vantaalta löytyy myös Suomen suurin lentokenttä, Helsinki-Vantaan lentoasema. Täältä nousee ja laskee päivittäin satoja koneita, mitkä tuovat tuhansia matkailijoita ympäri maailmaa. Lentokentän lähelle on myös keskittynyt monia liike-elämän keskuksia ja business-puistoja. Täältä löytyy siis valtavasti työpaikkoja, joiden takia ihmiset haluavat asua juuri täällä. Monet muuttavat töiden perässä kaukaakin, jopa Suomen toiselta puolelta, juuri Vantaalle.

Miten muuttaa Vantaalle?

Jos muuttaa Vantaalle tai Vantaan sisällä, saattaa tarvita muuttopalvelun apua. Muuttopalvelulta voi tilata joko muuttoauton ja kuskin, tai kokonaisen joukon apulaisia. Muuttotyöntekijät jaksavat kantaa pianonkin 15. kerrokseen, tai raahata täyspuisen vaatekaapin autoon. Voit myös tilata täyden palvelun muuton, jolloin tavaroiden pakkaaminen ja purkaminenkin hoidetaan puolestasi.

Keltainen muovipussi

Jos muutat pääkaupunkiseudun sisällä ja sinulla on tavaraa, mistä haluat päästä eroon, tilaa Sortti-noutopalvelu – kierrätys- ja hävitystavaroilla ei saa täyttää roskakatosta, eikä niitä saa jättää luontoon. Nouto-Sortti-palvelu tulee ilmaiseksi hakemaan sohvat, patjat ja muut tavarat, joita et halua mukaasi. Jos joukossa on huonokuntoista tavaraa, maksat pienen jätemaksun siitä ilosta, ettei sinun tarvitse vuokrata autoa ja kuljettaa tavaroita itse lähimmälle jäteasemalle.

Vanhan asunnon siivousta ei tarvitse tehdä itse. Tilaa kotisiivous myös uuteen asuntoon. Sillä aikaa kun ammattilaiset hoitavat vanhan ja uuden asunnon muuttosiivouksen, tavaroiden purkamisen, taulujen ja valaisimien asentamisen, hyllyjen kokoamisen ja sängyn petaamisen, voit lähteä tutustumaan uusiin kotikulmiisi tai vaikka nautiskelemaan Flamingoon.

Sinun ei tarvitse hoitaa itse kuin muuttoilmoitukset ja kotivakuutuksen sekä sähkösopimuksen siirto. Nämäkin asiat voi hoitaa jo pari viikkoa etukäteen.

Muutto uudelle paikkakunnalle tai edes saman paikkakunnan sisällä on aina iso asia. Anna itsellesi aikaa tottua uuteen tilanteeseen. Vantaa ottaa sinut avosylin vastaan, tarjoten todella paljon erilaisia mahdollisuuksia niin työn, asumisen kuin viihdykkeidenkin saralla. Jos siis mietit, kannattaisiko muuttaa Vantaalle, niin vastaus on, että ehdottomasti kannattaa!